X
 28.08.2018 Живот

Д-р Ѓорѓе Хаџи - Ангелковски разјаснува кои деца се склони кон зависности од дрога и алкохол

Тинејџерството, односно адолесценцијата е мошне вулнерабилен и сензитивен период од животот. Пред сè, тука се чувствуваат последиците, доколку ги има, од негативното родителство, запоставувањето на децата во воспитувањето, односно лошата грижа за децата со најчесто психичко и физичко насилство. Токму овој период се смета за најризичен кога станува збор за зависности. За тоа Деца.мк разговараа со д-р Ѓорѓе Хаџи-Ангелковски, психијатар кој целата своја кариера работи на лекување на болестите на зависност.

Прочитајте го во целост разговорот на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот