X
 30.07.2018 Живот

Психологот Лидија Зорба објаснува кога децата почнуваат да лажат, како да се реагира и кога лажењето треба да ги загрижи родителите

За да може детето да ја зборува вистината, тоа треба да има доверба во родителот, а родителот треба да даде личен пример

Сите луѓе лажат. Лагата не е непозната „алатка“ и за децата. Додека се мали лажат зашто може да измешаат реалност и фантазија, кога ќе потпораснат за да се заштитат, од страв, зашто мислат дека тоа е нормално... Психологот Лидија Зорба за Деца.мк објаснува кога децата почнуваат да лажат, како да се реагира и кога лажењето треба да ги загрижи родителите.

Прочитајте на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот