X
 29.11.2019 Живот

Животните на Чернобил

Биологот Тимоти Мосо, професор по биолошки науки на Универзитетот во Јужна Калифорнија, веќе подолго време ги изучувал ефектите од радијацијата врз флората и фауната во Чернобил, Украина.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот