X
 30.01.2024 Технологија

„Амазон“ нуди бесплатни курсеви за вештачка интелигенција

Кон крајот на минатата година американската компанија „Амазон“ претстави иницијатива за обезбедување бесплатни курсеви за вештачка интелигенција на 2 милиона луѓе низ светот до 2025 година.

Во рамките на иницијативата се нудат осум бесплатни курсеви за генеративна вештачка интелигенција. Има курсеви кои се за почетници, а некои се за напредни вештини.

За оние што се нови во областа, погледнете ги следните курсеви.

- „Вовед во генеративна вештачка интелигенција: уметност на возможното“ (Introduction to Generative AI: Art of the Possible);
- „Вовед во машинско учење - уметност на возможното“ (Introduction to Machine Learning — Art of the Possible);
- „План за учење генеративна вештачка интелигенција за донесувачи на одлуки“ (Generative AI Learning Plan for Decision Makers);
- „Вовед во 'Амазон коуд висперер'“ (Introduction to Amazon CodeWhisperer).

Повеќе информации за сите курсеви можете да најдете на официјалната веб-страница.

Извор: Open culture
Насловна фотографија: Unsplash
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија