X
 30.04.2017 Живот

Куќата каде што жената не се чувствува безбедно, не е дом

„Тој беше слаб човек - оној вид на човек кој требаше да ја скрши жената за да се чувствува моќен“.

„Вашата врска треба да биде безбедно место, а не бојно поле. Светот и онака е суров“.


Фото: Freepik

„Лудо е да сакаш некого кој те повредил. Но, знаеш што е полудо? Да мислиш дека некој што те повредува, истовремено те сака“.

„Понекогаш, да дадеш некому втора шанса е исто како да му дадеш уште еден куршум за нивниот пиштол, бидејќи првиот пат те промашил“.

„Ништо не е послабо и помало од маж кој повредува жени или деца - без разлика дали тоа е со зборови или акции“.

„Куќата каде што жената не се чувствува безбедно, не е дом“.

„Личноста која те скрши не може да биде таа што ќе те „состави“. Запомни го тоа“.

„Непријателот нема никаква шанса тогаш кога жртвата одлучува да преживее“.

„Лузните кои не можеш да ги видиш се најтешки за заздравување“.

„Секирата го заборава она на кое дрвото секогаш се сеќава“.

„Таа не знаеше дека носи тежина сè до моментот кога почувствува слобода“. 
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот