X
 31.07.2020 Живот

Треба ли детето да учествува во одлуката за проширување на семејството?

Моето дете има 5 години и е единец. Со сопругот, веќе една година, размислуваме да го прошириме семејството, меѓутоа наидовме на отпор на таа идеја од негова страна. Тој е дете кое досега немало толку цврст став за ништо друго. Пробавме на сите можни начини да му укажеме дека доколку има уште едно дете во семејството и не е така лошо како што тој мисли, дека ќе биде забавно, ќе има постојано друштво, дека нема да се намали нашата љубов кон него и времето кое го минуваме заедно, но се уште наидуваме на истите одговори: „Јас сакам да бидам сам", „Сакам да си играте само со мене", „Бебињата не се интересни, досадни се" и слично...

Ова е дел од читателско прашање упатено до психолозите, соработници на Деца.мк.
Одговорот на Радмила Живановиќ прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот