X
 01.07.2022 Живот

Владата го објави предлогот на француското претседателство, прочитајте го

Владата денеска на официјалната веб-страница интегрално го објави предлогот на француското претседателство.

- Предлогот во кој се вградени забелешките на Владата од денеска е достапен за јавноста и ставен на широка консултација, која започна утрово со состанок на претседателот на Владата, Димитар Ковачевски, со членовите на владината коалиција - пишува во соопштението од Влада.

Денеска и во следните денови Владата продолжува со транспарентно информирање на владината коалиција, сите засегнати страни и граѓаните за предлогот преку јавна дебата.

Тука можете да ги прочитате нацрт-заклучоците на англиски јазик:

Ministerial meeting of the intergovernmental conference - Completing the opening of the negotiations on the accession of North Macedonia to the European Union - General EU Position

Draft Council Conclusions

Draft EU Common Position for the first IGC

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот