X
 02.07.2019 Живот

Вашите разгалени деца се одраз на вас, почитувани разгалени родители

Кога магистрирав менаџмент во образование, ниту на крај памет не ми беше дека денес ќе го правам ова. Дека ќе се соочувам токму со овие неколку проблеми…
Денешните родители им се слуги на своите (разгалени) деца. Ова не е мое „размислување“, туку професионална констатација — за жал.
Освен што вашите деца ги учам сè што од мене како наставник го бара образовниот систем, кое го правам со задоволство, исто така, морам да ги учам и на најосновните работи, на сржта.
Така, на пример, ги учам дека не е во ред да го исмеваш и малтретираш својот соученик.
Ги учам што значи да бидеш фер — а потоа и другар, пишува во својата колумна Гоце Бумбароски, наставник по одделенска настава во ООУ „Кочо Рацин“ - Прилеп.

Целата колумна прочитајте ја на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот