X
 02.09.2022 Образование

Прелиминарни листи за упис на факултетите при УКИМ

Факултетите при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ почнаа да ги објавуваат резултатите од успехот од средно образование на пријавените кандидати во првиот уписен рок за 2022/2023 година.

Во продолжение можете да ги видите прелиминарните листи (напоменуваме дека не сите факултети имаат објавено и листата ќе ја ажурираме како што ќе бидат објавувани):

-Економски факултет

-Медицински факултет

-Правен факултет „Јустинијан Први“

-Стоматолошки факултет

-Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер

-Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“

-Филозофски факултет

-Факултет за ветеринарна медицина

-Фармацевтски факултет:
Лабораториско биоинженерство
Диететика и диетотерапија
Магистер по фармација

-Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство

-Природно-математички факултет

-Факултет за музичка уметност

-Факултет за земјоделски науки и храна

-Филолошки факултет „Блаже Конески“

-Градежен факултет

-Машински факултет

-Факултет за електротехника и информациски технологии

-Технолошко-металуршки факултет

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование