X
 03.05.2021 Живот

Како би изгледале центрите во градовите кога би добиле „герила зеленило“?

Тимот од компанијата ВАТГ ревидира некои од најпознатите урбанистички центри во поголемите градови, во она што оваа глобална компанија за дизајн го опишува како „герила зеленило“.

1
Лондон

2
Лондон

Преку низа ГИФ-ови, улиците во Лондон, Њујорк и Хонолулу се трансформираат во бујни градини, исполнети со дрвја, ново уредување и густа вегетација околу постојната архитектура.

2

ВАТГ го претвори долгогодишното истражување во кратки анимации, кои визуализираат практични и одржливи приспособувања на просторот што ќе го подобрат квалитетот на воздухот. ќе го промовираат сообраќајот на велосипеди и пешачењето и ќе ги претворат традиционалните локации од бетон и тули во еколошки поразновидни места.

5
Хонолулу


Извор: Thisiscolossal.com
Фото: WATG
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот