X
 03.05.2024 Забава

Само луѓе со висок коефициент на интелигенција можат да забележат 3 животни за 10 секунди на сликата

Загатките го предизвикуваат човекот и ја зголемуваат когнитивната функција, а ги подобруваат и неговите вештини за решавање проблеми

Загатката подолу нуди слика на која можете да видите како еден татко работи во неговата гаража со две деца, син и ќерка. Децата му помагаат, додека нивното куче радосно мавта со опашката.

Загатката бара да ги лоцирате преостанатите три животни кои се наоѓаат на сликата за 10 секунди.

Ако успеавте да ги најдете животните за 10 секунди, честитки, имате висок коефициент на интелигенција.

За оние што не успеаја да ги најдат, во продолжение следува слика со одговор.

zagatka
Фото: Тhe Sun

Извор: Timesofindia.com
Фото: The Sun
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава