X
 03.10.2023 Живот

Син ми има тикови, трепка со очите и се стега кога голта. Го смени и однесувањето откако тргнав на работа, нервозен е, не сака да разговара со мене...

Син ми има 5,5 години и од пред неколку месеци почна да има тикови – трепкање со очите. Тоа траеше кратко време и летото беше супер, но сега повторно почна да трепка, и тоа станува сѐ почесто. Дури и кога голта, како да се стега, и гласно голта и трепка силно, некогаш и му се полуотворени очите и ја крева главата нагоре кога разговараме. Нервозен е, тера инает и не сака да соработува. Морам да напоменам дека има сестричка која има една година и спрема неа е лош, не ѝ дава играчки и сака да ја повреди. Кога се роди, многу ја сакаше, ја чуваше, додека бев на породилно немавме проблем, но откако тргнав на работа, неговиот однос се промени. И со мене не сака да зборува како порано, да се дружи, да читаме книги или слично…. Оди во градинка, но и таму е некако незадоволен и не сака да оди… Ве молам за совет како да го надминеме проблемот со тиковите и со неговото однесување.

Одговорот од психологот можете да го прочитате на Деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот