X
 23.11.2021 Живот

Сѐ што ќе каже го повторува уште еднаш шепотејќи, отсутен е, не забележува дека го прашувам. Како да постапам?

Моето дете има 6 години, а во последно време откако почна во училиште, забележувам дека речениците што ги изговара си ги повторува тивко. На пример, ќе каже: „Дојди тука“ гласно, а потоа повторува тивко: „Дојди тука“ шепотејќи. Од што може да биде тоа и како да постапам? Го прашувам зошто повторува, но не ми одговара, како да не ме слуша. Често прави така, воопшто не забележува дека нешто го прашувам, како отсутен да е, само кога тој сака, тогаш разговара. Претходно не правеше така, не се случило ништо за да се посомневам, откако почна во училиште забележав дека си ги повторува речениците. И не кажува зашто го прави тоа.

Одговорот од психологот прочитајте го на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот