X
 03.12.2018 Живот

Со воспитувањето е исто како со музиката - колку ќе вложиш, толку ќе добиеш, вели виолинистката Милена Тодороска-Мургоски

Се обидовме да ѕирнеме во секојдневието на професорката и мајка на Инес, кое е малку невообичаено, особено ако станува збор за временскиот распоред на обврските, и да видиме како ги спојува родителството и кариерата. Тодороска-Мургоски неодамна настапи со ,,2cellos“, а на учениците често ги потсетува на мислата на Ханс Кристијан Андерсен: „Таму каде што зборовите потфрлуваат, музиката зборува“

Разговорот со Милена Тодороска-Мургоски прочитајте го на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот