X
 05.03.2020 Образование

На што ги учиме децата со осмомартовските подароци за наставничките

8 Март е Меѓународен ден жената, кога се одбележува борбата за економска, политичка и социјална еднаквост на жените. 8 Март не е ден на понежниот пол, не е ден на мајките, бабите, наставничките, учителките..., туку е светски празник. И покрај тоа што широко е разгласенo значењето на овој празник, а фокусот концизно се става на важноста за борбата за рамноправноста на жените, сепак, кога ќе дојде датумот, кај нас сѐ се сведува на подароци.
За бабите, мајките, тетките, стрините, комшивките и, секако, за наставничките.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование