X
 07.01.2023 Живот

Прекрасна глетка од лизгачи на мраз покрај ветерници во холандско село

Лизгањето на мраз е традиција во Холандија. Фотографот Алберт Дрос успеал да направи прекрасна серија на фотографии од лизгачи на мраз покрај ветерници во холандско село.

1
Фото:Albert Dros

2
Фото:Albert Dros

Ефектот е волшебен - фотографиите ја опфаќаат убавината на зимската сезона.

3
Фото:Albert Dros

4
Фото:Albert Dros

Дор успеал да ги направи фотографиите во текот на една многу студена недела во декември, означувајќи ретка појава кога е доволно студено за луѓето да лизгаат (климатските промени предизвикаа потопли денови во текот на зимата и помалку мраз).

6
Фото: Albert Dros

Извор: Mymodernmet.com
Фото: Albert Dros
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот