X
 30.05.2018 Живот

Футуристички илустрации што истовремено ќе ве насмеат и ќе ве расплачат

„Футуризм“, онлајн-магазин, произведува неделни цртежи што го прикажуваат секојдневниот живот во иднината.

На серијата цртежи работат три лица: Лука Кингма, Лу Патрик Макеј и Јакоб Банас.

4
Фото: Futurism


- Во поширока смисла ги истражуваме односите на човештвото со технологијата, сега и во иднината. Дел од тоа на луѓето им дава увид како би можела да изгледа иднината на лично ниво: лошото, доброто, апсурдното - вели Кингма.

- Во многу случаи ги разгледуваме новите технологии што сѐ уште се во развој и се прашуваме што би можело да се случи следно. Другпат земаме нешто интересно и смешно за луѓето и се прашуваме како сето тоа би изгледало доколку се инволвирани роботите.

Погледнете ги генијалните футуристички цртежи.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот