X
 07.09.2020 Образование

Првачињата и новото нормално училиште под маски. Што да се очекува?

Секој сам во клупа. Маски задолжително. Родителите ќе им мерат температура пред влез во училиште. Постојано држење растојание од 1,5 метар. Една паралелка ќе биде поделена на две групи. Одмор под надзор на наставник. Нема делење моливи и гумички. Без блиска комуникација… Вака ќе изгледа новото нормално училиште за првачињата. Каков впечаток ќе им остави новата учебна година? Како размислуваар родител, наставник и психолог.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование