X
 07.09.2022 Образование

Објавени листите со примени студенти во студентските домови

Министерството за образование и наука ги објави резултатите од Конкурсот за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување за студиската 2022/2023 година, кои се однесуваат на студентите од втора и повисоките години на студии.

На следните линкови можете да ги погледнете листите со примени студенти во студентските домови:

ДСД „Гоце Делчев“ - Скопје

Студенти примени во ДСД „Гоце Делчев“ - Скопје кои по алтернатива (слободни места) се сместуваат во Пелагонија

Студенти примени во ДСД „Гоце Делчев“ - Скопје кои по алтернатива се сместуваат во ДСД „Стив Наумов“ - Скопје (трета зграда)

Студенти примени во ДСД „Гоце Делчев“ - Скопје кои по алтернатива се сместуваат во ДСД „Томе Стефановски Сениќ“ - Скопје

ДСД „Пелагонија“ - Скопје

ДСД „Стив Наумов“ - Скопје (нови бараки)

ДСД „Стив Наумов“ - Скопје (трета зграда)

Студенти примени во ДСД „Стив Наумов“ - Скопје (нови бараки) кои по алтернатива се сместуваат во ДСД „Стив Наумов“ - Скопје (трета зграда)

Студенти примени во ДСД „Стив Наумов“ - Скопје (нови бараки) кои по алтернатива се сместуваат во ДСД Пелагонија

СД „Браќа Миладиновци“ - Штип

СД „Оаза“ - Штип

СД „Логос“ - Штип

СД „Орде Чопела“ - Прилеп

СД „Никола Карев“ - Охрид (ослободени од партиципација)

СД „Никола Карев“ - Охрид(со партиципација)

СД „Кочо Рацин“ - Битола (ослободени од партиципација)

СД „Кочо Рацин“ - Битола (со партиципација)

Приговори по однос на резултатите се доставуваат преку електронската адреса studentski.smestuvanja@mon.gov.mk во рок од 5 дена од денот на објавата на резултатите.

Од Државен студентски дом - Скопје соопштија дека сместувањето во студентските домови „Гоце Делчев“ и „Стив Наумов“ започнува в петок во 9 часот.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование