X
 08.10.2020 Образование

„Кога ќе видам колку е среќно, знам дека не згрешивме што оди на настава“... искуства на родители

„Ќе пишувам домашна. Само те молам не терај ме да седам пред компјутер. Не можам. Те молам...“ Ова искуство со првачето кое годинава последното тримесечје го заврши со онлајн-настава поради пандемијата на Ковид-19 беше причина за Весна Анастасовска од Скопје да нема дилема како ќе им почне второто одделение. Нејзиниот седумгодишен син е среќен што повторно, секој ден, се гледа со другарите, а таа што не мора сосила да го тера да следи часови пред компјутер. Вакви или слични искуствата имаат дел од родителите на ученици од 1. до 3. одделение кои решиле дека е подобро нивните деца на оваа возраст да следат настава во училишните клупи.
Од Министерството за образование и наука велат дека над 98% од учениците од 1. до 3. одделение следат настава со физичко присуство во училиштата, а помалку од 2 проценти учат од далечина.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование