X
 10.10.2016 Живот

Факти за соништата што можеби не сте ги знаеле

Соништата се неверојатни. Во нив некогаш можете дури и да летате. Некогаш имаме и надчовечка моќ. Сонот може да биде застрашувачки или магичен, а доколку сте маж многу почесто соновите ви се претежно сексуални.

Времето кое го минуваме ткаејќи ги приказните додека спиеме е навистина неверојатно. Еве неколку факти поврзани со сонувањето кои можеби не сте ги знаеле:


1. Просечен човек минува 6.5 години од својот живот сонувајќи

2. Сонувањето убиство може да значи дека поверојатно е да сме агресивни додека сме будни

3. 37 проценти од жените имаат доживеано оргазам додека спијат (исто така и 83 проценти од мажите)

4. 11 проценти од луѓето сонуваат во црно – бело

5. 7 проценти од луѓето искусуваат мириси во сонот – 6 проценти искусуваат вкус


Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот