X
 03.09.2015 Култура

Најголемите заблуди во кои верува секој човек

Човекот е полн со информации, кои се движат низ просторот и времето, апсорбирајќи се` што околу него за него има некаква смисла. Проблемот со тоа е што поголемиот дел од информациите кои ги апсорбира остануваат непотврдени.

 

заблуда


На тој начин, човекот завршува помирувајќи се со номиналната вредност на работите, наместо да копа се` подлабоко и подлабоко и да се обиде да ја утврди вистината. На овој начин повеќето заблуди се раѓаат. Ви ги нудиме најголемите заблуди кои едноставно не се точни.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура