X
 11.12.2018 Образование

За многу родители, тестовите на нивните деца се мистерија

Дали се сеќавате на времињата кога дома моравте да го однесете секој тест за родителите да стават потпис до оценката, па да му го вратите на наставникот? Ова беше универзално правило. Вака родителите постојано имаа увид до каде се учениците со учењето, зошто добиле тројка или петка по секој предмет. Сега, за многу родители, тестовите на нивните деца се мистерија. Во многу училишта тестовите остануваат само за очите на наставниците. Родителите може да ги видат само ако закажат средба со наставникот и ако појдат во школото.

Продолжението прочитајте го на Деца.мк, на ОВОЈ ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование