X
 13.01.2021 Образование

Геологијата да не е само машка професија - мисија на четири деветтоодделенки на меѓународен натпревар

Геологијата да не биде само машка професија, туку и женска! Ова беше мисијата на четирите деветтоодделенки од Основното училиште „Даме Груев“ од Битола, единствените од Македонија што го кренаа гласот на меѓународниот натпревар „Science teachers in Europe" (Наставниците по природни науки во Европа) што неодамна се одржа онлајн.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование