X
 13.11.2018 Забава

Романец купил креденец, нашол во него 95.000 евра, па го вратил

Романецот Самуел Станици купил половен креденец, пронашол во него 95.000 евра, па веднаш го вратил сосе парите.

Парите биле сместени во метална кутија, во апоени од по 500 евра. Заедно со неговата жена Адела, човекот ги преброил парите, па тоа им предизвикало несоница поради помислата дека можеби се работи за некаква замка и одлучиле да ги вратат.

Се покажало дека креденецот му припаѓал на покојниот татко на претходниот сопственик. Тој не знаел дека татко му му оставил толку пари.

3а чесниот пронаоѓач следуваше награда, но не е соопштено колку изнесува.

Извор: МИА

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава