X
 14.07.2020 Живот

Мојата 6-годишна ќерка нацртала свој некролог и вели дека се шегувала, а има многу прашања за смртта. Како да разговараме?

Мајка сум на 6-годишно девојче, со типичен развој. Има многу прашања за смртта, умирањето. Вечерва решив да ви пишам поттикната од нејзината игра. Нацртала цртеж и ми објасни дека тоа е нејзин некролог. Ја прашав каде видела, ми одговори - на телевизија. Ми објасни дека сакала да го уплаши татко си, а потоа ќе му кажела дека се шегувала.

Ова е дел од прашањето на читателка, упатено до психолозите, соработници на Деца.мк.
Одговорот на Радмила Живановиќ прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот