X
 15.01.2015 Образование

Анатомијата на успешен студент од 21 век

Често пати, кога ќе ја слушнеме фразата „21 век“, особено кога е ставена заедно со именката студент, веднаш помислуваме на технологијата и дигиталните медиуми и сметаме дека учењето се врти околу технологијата, меѓутоа технологијата е само средство за крај.

 

2

 


Изедначувањето на образованието во 21-от век со дигиталното знаење е бесрамна заблуда.

Учењето првенствено е ситуиран, социјален и когнитивен процес што се храни со различни надлежности, а дел од нив е и дигиталната вештина. Но, постојат и други важни делови кои го прават учењето успешен и пријатен потфат. Овие делови се однесуваат на личноста на студентите и нивните секојдневни навики. Универзитетото Деври создаде одличен визуелен инфографик кој ги покажува личните карактеристики кои денес ги поседуваат успешните студенти. Погледнете дали и вие имате дел од нив.

 

anatomija

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование