X
 12.02.2015 Здравје

Како функционираат вакцините?


Можеби слушнавте за неодамнешните вести кои ни дојдоа од САД. Имено, голем дел од граѓаните одбиваат да ги вакцинираат своите деца. На ова се огласи и претседателот Обама, кој ги замоли жителите да ги вакцинираат децата бидејќи со тоа ќе им помогнат во поглед на здравјето. Граѓаните кои се против вакцинацијата сметаат дека таа создава аутизам кај најмалите. Кој е во право?

Келвалин Данасарнсомбут ја објаснува за нас историјата на вакцинацијата, науката позади нив и начинот на кој вакцините му помагаат на телото да се одбрани од инфекции и болести.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје