X
 13.02.2015 Образование

Минува третиот ден од автономната зона на Филолошкиот факултет


Веќе три дена јадат, седат, творат, спијат на Филолошкиот, односно Филозофскиот факултет при УКИМ. Во текот на овие дни на студентите им се придружија средношколци, професори и граѓани. Поддршката е тука од страна на речиси сите професори на факултетите кои се окупирани. Студентите не се откажуваат.

Додека се движите низ факултетот може да забележите многу храна, која е донација од разни фирми и индивидуалци. За првпат досега има сапун и хартија во тоалетите! По ходниците има врвни уметнички парчиња, а атмосферата е подигната на позитивно ниво благодарејќи на музиката. Изгледа дека дечките успеале да се организираат во се'.

Денес имаше трибини, читање драмски текстови и прикажување студентски филмови. Уште малку ќе се спие. И за тоа се' е подготвено.

Ние сме таму и „твитаме“ во живо. Најдете не' ОВДЕ.

ГАЛЕРИЈА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование