X
 19.03.2015 Живот

Што поминува низ главата на човек кој умира?

Што го тера еден човек да верува дека го посетил рајот? Дали постои научен начин со кој може да се докаже што навистина се случува?

 

svetlo

 

Во априлското издание на „The Atlantic“ Гидео Личфилд започнува емпириско истражување на искуства со блиската смрт, заклучувајќи дека мора да се спроведат построги истражувања со цел да се разбере што се случува во умот на оние луѓе кои ги искусиле тие работи.


Една работа е многу јасна. Искуства блиски со смртта се главни настани во животот на луѓето. „Тие претставуваат катализатори за созревањето на човек на многу различни нивоа - психолошко, емоционално дури и физиолошко“, вели психијатрот Мич Леистер.

 

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот