X
 27.03.2015 Наука

Битките кои се водат во нас на микроскопско ниво

Телото не изгледа премногу активно кога го гледате со голо око, но доколку погледнете поблизу (многу поблизу) ќе видите дека во вас се одвиваат вистински битки речиси секој момент од денот. Овие битки се водат помеѓу натрапниците (бактерии, вируси) и нашиот одбранбен систем.


Крвта зголемена за 1.000 пати.Бактерија ги напаѓа белите крвни клетки во устата.Нашата кожа.Човечка вошка.Сперма зголемена за 1.000 пати.Клетка напаѓа рак.Влакно.Бели крвни клетки напаѓаат паразит.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука