X
 13.04.2015 Живот

Воодушевувачки прекрасни минерали и камења

„Минерал“ не е првото нешто што ви доаѓа на ум кога ќе го слушнете зборот „убавина“, и тоа е навистина голема штета бидејќи тие изгледаат прекрасно.

 

mineral


Минералот е „природна супстанца која е цврста и неоргански претставлива од хемиска формула, и има подредена атомска структура“. За разлиак од минералите, камењата немаат специфичен хемиски состав, а можат да бидат направени и од минерали и од неминерали. Иако постојат повеќе од 4.900 видови на минерали, овие што ви ги нудиме се едни од најубавите.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот