X
 20.04.2015 Образование

Сакате да студирате во САД?

Посетете го најголемиот Саем за Високо Образование во САД организиран во Македонија
25-ти април 2015 – Скопје


EducationUSA Македонија и Амбасадата на САД во Македонија ве покануваат на најголемиот Саем за Високо Образование во САД организиран во Македонија, кој оваа година ќе се одржи во Скопје на 25-ти април.

 

Претставници на извондредни американски колеџи и универзитети ќе ги посетат Љубљана, Загреб, Сараево, Белград и Скопје како дел од Југоисточната EducationUSA Тура која се организира по втор пат после огромниот успех во 2014 кога турата привлече над 2000 посетители. Претставниците на високообразовните институции кои ќе се претстават на Саемот во Скопје ќе одговараат на вашите прашања за нивните академски програми за додипломски и постдипломски студии како и за можностите за стипендии и финансиска помош.

Саемот ќе се одржи во Галеријата на Младинскиот културен центар Скопје од 17:00 до 20:00 часот.

Учеството на саемот е бесплатно, но регистрацијата е потребна поради понатамошна комуникација со потенцијалните студенти како и за увид за бројот и интересите на заинтересираните посетители. Повеќе информации за регистрација на овој саем можете да најдете тука: www.acmacedonia.org/fair_register.php


American University in Bulgaria: www.aubg.edu 
Bentley University: www.bentley.edu/graduate 
Fairleigh Dickinson University: www.fdu.edu/global
Foothill and De Anza Colleges: www.international.fhda.edu 
John Cabot University: www.johncabot.edu 
La Roche College: www.laroche.edu 
Minerva Schools at KGI: www.minerva.kgi.edu 
New York Film Academy: www.nyfa.edu 
Saint Mary's University of Minnesota: www.smumn.edu 
Shoreline Community College: www.shoreline.edu/international 
University of Arizona: www.admissions.arizona.edu/international 
Webster Vienna Private University: www.webster.ac.at 
West Virginia University: www.wvu.edu

Повеќе информации за институциите можете да најдете тука:www.acmacedonia.org/fair_participants.php

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование