X
 11.05.2015 Живот

Шверцери на Фејсбук нудат патување во Европа (само во еден правец)

Измамата на луѓето е се` повеќе популарна, а за тоа сведочат и лажните агенции кои се промовираат на нивните Фејсбук страни и нудат „службени патувања“.

 

измама


Тие дури и постираат фотографии о крузерите кои немаат никаква врска со вистинските услови кои несреќните имигранти ги чекаат на тешкиот пат кон подобар живот.

Измамниците ги фалат нивните услуги и објавуваат како би изгледало патувањето на нивните бродови.

 


Страната الهجرة إلى أوروبا من تركيا (преселување од Европа во Турција) дури и го објавува ценовникот. Така, удобното патување со авион од Турција до Германија, со лажен пасош ќе ве чини 12.000 евра.

Друг шверцер услугата ја нуди за 6.000 долари. Кога ќе се споредат цените јасно е зошто поголемиот дел одлучуваат за патување со брод. Без оглед на стравот од давење, и огромните трошоци за доаѓање во Европа, овие луѓе се обидуваат да побегнат од ужасот кој ги чека дома.

Секако, шверцерите станаа вистински бизнисмени. Свесни дека се` повеќе имиграни се убиени за време на патувања во Европа, на својата веб страна објавуваат фотографии од европски воени бродови кои ги спасуваат доколку случајно дојде до несреќа. 

 


هي صورة البارجة الإيطالية يلي بتستلم الناس من البواخر وبتاخدون عالمينا ...

Posted by ‎الهجرة إلى أوروبا من تركيا‎ on Monday, December 15, 2014
Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот