X
 26.05.2015 Живот

Погледнете како мајстор за оптика си ја извршува својата работа

Мајсторот за оптика звучи како некоја форма на магија, меѓутоа тоа е професијата на Питер Телин, кој е мајстор за оптика во Националната лабораторија Лоренс Ливермор. Тој може да направи телескопи и микроскопи во било кој облик и форма и од било кои оптички материјали од неговата лабораторија. 

 

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот