X
 03.07.2015 Економија

Кои се најпривлечните работодавци за младите?

„Universum“ ги објави истражувањата направени од Universum Talent Survey, и ги откри 10-те најпривлечни работодавци во светот за 2015 година.

 

1


Рангирањето беше составено врз основа на одговорите на повеќе од 120.000 студенти од најдобрите универзитети во светот.

Истражувањето открива дека во денешно време вработените бараат цели и иновација, а токму најпривлечните работодавци се одликуваат со тоа. Тие сакаат да им дадат можност за професионален развој и подигнување на нови работни места како и можност за вистински успех во компанијата.

Најпривлечните работодавци ги инспирираат оние кои бараат работа со нешто што привлекува голем број лица, и ги запознаваат со културата на компанијата како и нејзините вредности.

Извршниот директор на „Universum“ Питер Најландер вели дека студентите бараат платформи кои ќе им понудат перформанси и раст. И токму овие студенти им кажаа кои компании го овозможуваат ова.

 

2


Топ 5 компании за бизнис студентите:

Google
PwC
EY
Goldman Sachs
KPMG

Топ 5 компании за студентите по инженерство/IT:

Google
Microsoft
Apple
BMW Group

General Electric

 

gugl

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија