X
 13.07.2015 Технологија

Апликација која знае како се чувствувате според вашето лице

Нашите емоции влијаат врз секоја област од нашиот живот - кога учиме, начинот на кој комуницираме, како донесуваме одлуки, но целосно се отсутни од нашиот дигитален живот.

 

app


Уредите и апликациите со кои сме во интеракција никако не можат да знаат како се чувствуваме. Научникот Рана ел Калиобај сакаше тоа да го промени. Таа дава моќна демонстрацијата на новата технологија која ја чита нашата фацијална експерсија и ја придружува со емоцијата која им одговара. Овој „емоционален мотор“ има огромни импликации и би можел да се примени не само на начинот на кој комуницирате со машините, туку и начинот на кој комуницирате едни со други.

 

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија