X
 14.08.2015 Култура

Фотографска приказна за мигрантите во јужна Македонија


Очајните мигранти секојдневно поминуваат низ Македонија за да стигнат во Европа со надеж дека ќе започнат нов живот. Нивната желба за нов живот подалеку од дома може да се види на последните фотографии од фотографот Димитар Дилкоф. Јужна Македонија, возови и миграција - тоа се темите на фотографиите.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура