X
 18.08.2015 Живот

Која е разликата меѓу осите и пчелите?


Тие изгледаат речиси идентично, но без едните можеме да живееме, а без другите би изумреле за брзо време. „Смитсонијан“ ја покажува главната разлика меѓу овие две инсекти.

Брза лекција за оние кои немаат време за целото видео: пчелите користат полен како извор на протеин за подмладокот, додека осите користат месо, исто како и повеќето инсекти.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот