X
 03.06.2017 Живот

Изненадувачки факти за човечката психа

Секогаш е интересно да научите нешто ново за себе, а разбирањето на психологијата на човечките постапки може да пружи потполно нов поглед на луѓето и светот кој не опкружува.

Ова се најинтересните факти за човечката психологија.

 • Пријателствата кои започнуваат меѓу 16 и 28 години се поотпорни и подолготрајни од создадените пријателства во градинка или на работното место.
 • Жените во главно преферираат мажи со длабок глас, затоа што им се чинат посамоуверени и посмирени.
 • Луѓето кои даваат најдобри совети обично и сами имаат многу проблеми.
 • Колку е човек попаметен, толку побрзо размислува и толку понеубаво пишува затоа што брзината на размислувањето и брзината на пишувањето не се ускладени.
 • За човечките карактеристики може многу да се дознае со набљудување на поединецот како се однесува кон другите во ресторан.
 • Луѓето кои имаат силно чувство на вина се подобри во разбирањето на мислите и чувствата на другите луѓе.
 • Мажите не се посмешни од жените, тие само кажуваат вицови и не им е грижа дали на другите им се допаѓа нивниот хумор или не.
 • Срамежливите луѓе малку зборуваат за себе, но кога зборуваат тоа го прават на начин на кој личноста со која зборуваат има чувство дека многу добро ги познава.
 • Жените имаат двапати повеќе рецептори за болка од мажите, но и поголем праг на толеранција.
 • Луѓето ги смирува опушта и весели музика на висока фреквенција.
 • Ако во текот на ноќта луѓето не можат да ги сопрат или променат текот на мислите, треба да ги запишат на хартија. Тоа ќе го опушти мозокот и ќе им овозможи да заспијат.
 • Пораките за добро утро и добра ноќ активираат дел од мозокот кој е одговорен за чувството на среќа и пријатност.
 • Луѓето ќе бидат посреќни ако често прават нешто што ги плаши.
 • Просечносто време за кое жената може да чува тајна е 47 часа и 15 минути.
 • Луѓето кои секогаш пробуваат да ги усреќат другите, на крајот остануваат осамени.
 • Колку се луѓето посреќни, толку помалку сон им е потребен.
 • Кога луѓето држат за рака некој кој го сакаат, чувството на болка и несигурност се намалуваат.
 • Интелигентните луѓе во просек имаат помалку пријатели. Колку е човекот попаметен, толку е поприбирлив кога станува збор за луѓе со кои се дружи.
 • Бракот со најдобар пријател/ка ги елиминира шансите за развод за 70%, а шансите за таквиот брак да трае доживотно се многу поголеми.
 • Жените кои имаат главно машки пријатели почесто се добро расположени.
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот