X
 23.02.2015 Образование

Како да направите баланс помеѓу забавата и учењето?


Нема потреба од криење, знаеме дека играте видео игри дури за време на испитна сесија. Томас Франк е блогер-студент кој го прави истото. Но, тој има неколку мудри и корисни совети кои може да ви помогнат да посветите повеќе време учејќи, а помалку играјќи.

Накратко, тој препорачува да имате место кое ќе го користите само за учење, направете го пристапот до игрите потежок, играње по завршувањето на учењето како награда, играње соодветни игри кои траат кратко и претворање на животот во игра.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование