X
 04.09.2015 Живот

Влијанието на дрогата и алкохолот претставено низ портрети


Влијанието на дрогата и пијалоците врз луѓето може да биде огромно и потенцијално да го промени животот на личноста. Лес Бејкер е фотограф кој има цел да го покаже ова влијание преку фотографијата.

За неговиот последен проект, тој фотографирал индивидуалци на различни супстанци кои предизвикуваат зависност, а потоа го „украсил“ секој портрет со нешто што претставува симбол за супстанцата под чие влијание е личноста.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот