X
 24.09.2015 Економија

Ова се најпосакуваните компании за работа во МакедонијаНад 22% од младите во нашата земја кои сакаат да работат во приватниот сектор како напосакувана компанија ја навеле Македонски телеком, ова го покажа последната онлајн анкета која ја реализиравме во периодот од 17-ти до 22-ри септември на вкупно 1.230 испитаници. По Телеком втора на листата е фармацевтската компанија Алкалоид со 15.2%. Податоците покажа дека 40% од младите сакаат да работат во државна администрација, како сигурна работа на долг рок.

Ова се најпосакуваните компании за работа во Македонија - ЛИНК до ГАЛЕРИЈАТА

1. ТЕЛЕКОМ - 22.6%
2. АЛКАЛОИД - 15.2%
3. ПИВАРА СКОПЈЕ - 7.1%
4. Џонсон Мети - 5.6%
5. Комерцијална банка - 5.0%

6. Стопанска банка - 4.5%
7. ЕВН - 4.0%
8. Мајкрософт Македонија - 3.7%
9. НЛБ Тутунска Банка - 3.2%
10. Макпетрол - 3.1%
11. Лукоил - 3%
12. Нетцетера - 2.8%
13. Сивус - 2.4%
14. Порше Македонија - 2.1%
15. Витаминка - 2.0%

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија