X
 14.10.2015 Живот

Можело и вака!

Архитектите Чои и Шајн сакаат да го трансформираат начинот на кој се изградени структурите на електричните далекуводи. Нивниот дизајн наречен „Land of Giants™“ предложен во 2008 година ги создава електричните далекуводи како статуи со човечки облик кои го украсуваат едно исландско село.

 

statua


Овие архитекти Џин Чои и Томас се умовите позади овие експериментални дизајни.

„Како статуите на Велигденските Острови, овие огромни статуи припаѓаат на нивниот пејзаж а сепак ќе им служат на луѓето, тивко транспортирајќи ја електричната енергија, дење, ноќе, на сонце и на снег“.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот