X
 02.11.2015 Живот

Професии кои се бараат во Германија

На секои шест месеци се објавува нова листа од професии кои се во дефицит во Германија.


Ова е листа на области во која се дозволува вработување граѓани на земји кои се надвор од Европската унија. Листата изгледа вака:

Мехатроника
Техника на автоматизација
Градежна електрика
Електромашинска техника
Електротехника
Водоинсталација
Санитарна, грејна и техника за клима-уреди
Техника на разладувачи
Надзор во областа на водоинсталации, санитарни уреди, греење и климатизација
Технички погон на железници
Надзор и одржување на железничка инфраструктура
Машиновозачи
Болничари и медицински лица
Операциони и медицинско-технички асистенти
Нега на стари лица
Ортопедија и техника на рехабилитација

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот