X
 15.06.2022 Живот

Анкета: Дали би се иселиле од Македонија доколку влеземе во ЕУ?

Со приближувањето на Самитот на ЕУ кај Македонците повторно се подгреваат надежите дека можеби сега ќе нè примат во големото европско семејство.

Вообичаено кога се зборува за влегување во ЕУ, првата помисла е слободата при селењето и барањето подобри и поплатени работни позиции низ Европа. Затоа решивме да направиме една кратка анкета и да го слушнеме вашиот став - дали би се иселиле или би останале во Македонија доколку влеземе во ЕУ?

Анкетата е анонимна. Ве очекуваме!

*Оваа анкета не е на научна основа

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот