X
 07.04.2017 Култура

Убава вест од Европскиот парламент: се укинува роамингот


Девојка разговара на мобилен телефон
(Фото: Pixabay)

Оваа одлука би требало да се применува од 15 јуни, но ќе важи само за земјите–членки на Унијата.

„Ова е голема победа за сите кои живеат, но и за оние кои ја посетуваат Европската Унија“, вели репортерката Миапетра Кампула Натри.

„Ќе го прославуваме 15 јуни како датум кога се ослободивме од плаќање за роаминг. Сите оние кои ќе патуваат, односно ќе престојуваат во земјите од Унијата, бесплатно ќе можат да ги проверуваат своите меjлови, да ги посетуваат социјалните мрежи, да пишуваат на која било електронска адреса и сè тоа ќе биде бесплатно“, стои во соопштението од Европскиот парламент.
Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура