X
 15.08.2020 Живот

Портрети од познати историски личности и нивните директни потомци

Поради страста кон историјата, фотографот Дру Гарднер ги ресоздал портретите на некои од најпознатите историски личности во светот во кои се претставени нивните директни потомци како модели.

Подготвувањето на фотосеријата било многу повеќе од неколку телефонски повици. Не само што Гарднер направил длабоко истражување трагајќи по директните потомци, верификувајќи ја нивната лоза, туку создал и сцени со макотрпно внимавање на најмалите детали. На крај, работата се исплатила.

Крајниот резултат е нешто за кое ќе кажете „различно, но исто“.

ГАЛЕРИЈА


Извор: Bored Panda
Фото: drewgardner.com | Facebook | Instagram
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот