X
 05.04.2016 Образование

Пиштар Лутфиу е новиот министер на МОН

Новоизбраниот министер за образование и наука Пиштар Лутфиу денеска и официјално ја презеде функцијата од досегашниот министер Абдилаќим Адеми.


- Ќе продолжиме да ја имплементираме програмата на Владата во областа на образованието и науката. Тоа што е зацртано е амбициозна програма, бара многу напори, финансиски средства и соработка. Се надевам дека како и со досегашната динамика со која работевме како Влада ќе продолжиме и понатаму”, посочи Лутфиу.

Досегашниот министер Адеми му посака успешна работа на новиот министер за образование и наука.

- Посакувам одлична работа, успешна реализација на голем број од проектите и многу успех во секојдневното функционирање на Министерството за образование и наука, рече Адеми.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование