X
 04.07.2016 Технологија

Најплатените програмски јазици во 2016

Светот на технологијата се развива повеќе од порано поради различните видови работа и вештини.


Програмските јазици се се' повеќе популарни, а се пишуваат нови јазици речиси постојано. Сепак, може да се заклучи дека светот на програмирањето е активен.

Некои листи покажуваат дека има речиси 300 различни програмски јазици денес. Сепак, тешко е да се научат сите тие јазици, но како програмер важно е да се држат очите отворени за сите нови трендови.

Како што еволуира технолошката индустрија, важно е и да се одберат вистинските програмски јазици за учење. Кои се најдобрите јазици за учење сега? Кои јазици добиваат најголема заработувачка и најголеми можности за вработување?

„Techworm“ состави листа на 15 најплатени програмски јазици годинава.

Листата изгледа вака:

1. Java

2. Python
  
2. R

4. Objective-C

5. Swift

6. C#

7. JavaScript

8. Perl

9. C++

10. SQL

11. Ruby on Rails

12. C

13. PHP

14. T-SQL

15. Ruby

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија